Pavlova

19 Sep

Un desert care te impresioneaza atat prin aspectul sau dar si prin gustul delicat. Il vazusem demult si ma gandeam ca va veni ziua cand il voi face. Drept ca nu eram sigura ca le-ar fi placut tuturor membrilor familiei mele, insa am gresit :) A fost mancat rapid si s-a mai cerut. Secretul este delicatetia bezeaua este moale in interior si uscata in exterior.  Acest desert a fost inventat sau in Australia sau in  Noua Zelanda, in onoarea renumitei balerine ruse Anna  Pavlova care concertase acolo.

Ingrediente

  • 3 albuse de oua
  • 150 gr de zahar
  • 1 lingurita de amidon
  • 1 lingurita de suc de lamaie

Batem albusurile pana ce obtinem o spuma groasa, apoi adaugam gradual  zaharul (in 4-5 reprize), batand pana ce compozitia devine groasa si lucioasa iar zaharul este dizolvat. Adaugam amidonul si sucul de lamaie, mai batem compozitia cateva minute pana la omogenizare. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Cu o lingura mare formam 6 gramajoare si punem in cuptorul incalzit la 130°C pentru 30 minute, iar apoi marim temperatura la 170°C si mai coacem 7 minute.

Servim bezelele cu fructe suculente. Daca dorim sa fie si mai bogat desertul, completam cu o crema de frisca (frisca batuta cu zahar, proportiile determinate de gustul fiecaruia).

Pofta buna cu voie buna!

One Response to “Pavlova”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un desert pentru o ocazie speciala | gusturi si culori - September 2, 2013

    […] Nota: Din albusurile ramase puteti face bezele (o reteta simpla voi posta curand pe blog) sau prajitura Pavlova. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: