Image

Supa de bostan (dovleac)

26 Nov

Cand e frig afara un bol de supa e remediu ideal pentru a ne incalzi. Aceasta reteta o aflasem fiind odata la un stagiu de yoga unde ne servira exclusiv cu mancare vegetarianaJ Mi-a placut mult combinatia de curry cu bostan. Am ramas asa de impresionata de gustul fin al supei ca am reprodus-o a doua zi pentru ai mei. De obicei pentru supele de bostan imi place sa folosesc butternut squash. De data aceasta neavand-ul am folosit o felie mare dintr-un bostan obisnuit ca si acela din care mama facea pe vremuri placinte.

Ingrediente

  • 1  felie mare de bostan (400-500gr)
  • 1 coada alba de praz
  • 1 lingurita de curry
  • 1 lingurita de curcuma
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper

Curatim felia de bostan de coaja si o taiem cubulete nu tare mari. Intr-o cratita punem  bostanul taiat, il  acoperim cu apa, il saram si il punem la fiert. Cand da in clocot micsoram focul si lasam sa fiarba 25 de minute. Spalam prazul si il taiem cubulete. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim prazul 2 minute pana se inmoaie, adaugam condimentele (curry si curcuma) si mai  lasam 1 minuta. Apoi adaugam prazul calit la bostan, mai lasam sa fiarba 10-15 minute, pana se inmoaie bine bucatile de bostan. Mixam cu blenderul supa. Gustam si daca e nevoie adaugam sare, piper.

Nota: in caz ca nu sunteti siguri daca va place supa de bostan va recomand sa adaugati doi trei cartofi fierti inainte de a mixa cu blenderul. Astfel va deprindeti treptat cu gustul supei de bostan. Mai puteti adauga si o lingura de smantana sau frisca cand serviti.

Ce poate fi schimbat: prazul il puteti inlocui cu o ceapa mica, ideal ar fi ceapa esalota.

Sa reinnoim nitel postarea cu o noua prezentare a supei :) Pentru prezentare am folosit ardei rosu , patrunjel si rucola, seminte de susan.

Gusturi_si_Culori_supa_bostan

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

4 Responses to “Supa de bostan (dovleac)”

  1. nice & calm November 26, 2012 at 4:15 pm #

    nu stiu cum e reteta, dar poza e superba :)

  2. Elena Plotnic April 10, 2013 at 12:01 am #

    Arata foarte apetisant. Yum!
    Eu fac des supa de butternut squash (cu bostan inca nu am incercat). Inainte sa-l pun la fiert il pun la cuptor pe vreo 30 min – asa i se intensifica gustul shi aroma. Si mai adaug shi un mar si un cartof la fiert. Kind e aproape gata ii adaug unt, frishca, sare shi ardei iute uscat (chilli flakes).
    Data viitoare incerc reteta ta cu praz :)

    • gusturi&culori April 11, 2013 at 8:13 am #

      Elena, ai dreptate, atunci cand coci feliile de bostan supa iese mai aromata :). Uneori pun si eu frisca. Mie imi place sa folosesc frisca de soia, astfel evit caloriile in plus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: