Inele de mar

10 Feb

inele de merefb
Magazinul de oale din ceramica Delimano din Moldova organizeaza un concurs culinar. Trebuie sa pregatesti o reteta din 5 ingrediente obligatorii si 4 facultative. Lista celor 5 ingrediente obligatorii include: oua, faina, mere, branza/cascaval, usturoi. Ingredientele facultative nu includeau zaharul. Combinatia de usturoi si mar mi s-a parut interesanta si provocatoare :).   Stiu eu o reteta buna de chatney unde putem folosi marul si usturoiul dar nu sunt incluse celelalte ingrediente :). Asa ca, dupa o buna revizare a retetelor pe care le cunosc, am decis sa fac “limba socarei”  in noua versiune, inlocuind dovleceii cu merele . Rezultatul a fost surprinzator de bun. Aciditatea marului (am folosit pentru aceasta reteta mere acre) permite sa servim  inelele de mar ca aperitiv sau garnitura.

Ingrediente:

  • 1 mar mare sau doua medii
  • 1 ou
  • 4 linguri de faina
  • 10 gr de cascaval ras
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
  • ulei
  • 1 lingura de apa

1. Taiem merele rotocoale subtiri. Cu cutitul, in mijlocul fiecarei felii, taiem un cerc pentru a obtine forma de inel. Le saram si piparam.
2. Batem oul, adaugam la el cascavalul ras, 1 lingurita de faina, apa si sarea. Amestecam bine.
3. Calim uleiul intr-o tigaie. Intre timp pisam usturoiul.
4. Trecem inelele de mar prin faina si oul batut. Le prajim in ulei pe fiecare parte 1-2 minute la foc mediu.
5. Scoatem inelele si le presaram cu usturoiul pisat.

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: