Un local frumos

21 Mar

Astazi va prezint un scurt reportaj fotografic dintr-un local minunat din Strasbourg. Daca o sa fiti in trecere pe aici va recomand sa-l vizitati. Este restaurantul “Le Bistrot du Boulanger”. Bucataria este simpla si savuroasa, decorul gandit pana la mici detalii.

O mica nota istorica: denumirea de bistrot a aparut la Paris la sfarsitul secolului XIX. Era un local mic unde lumea venea sa se odihneasca si sa serveasca o bautura dupa o zi de munca, inainte de a merge spre casa. Treptat a inceput sa fie servita si mancare simpla. Ulterior bistrourile au ajuns sa fie mici restaurante cu mancaruri simple traditionale (de ex. blanquette, le gigot à l’ail, le bœuf bourguignon, cassoulet). In prezent unii mari sefi francezi au numit “bistrot” anexe la restaurantele lor gastronomice, oferind un meniu mai simplu, cu produse mai putin scumpe.

Iata si unele elemente de decor.

Untitled-2fb

Lampa deasupra mesei la care am stat.

IMG_4551fb

Iata cum e prezentat meniul

IMG_4559fb

Inca niste detalii de decor

IMG_4552fb

IMG_4557fb

Decorul e bun, dar conteaza si gustul mancarii, precum si prezentarea ei :) Iata asa a fost servit antreul. Un “Rillettes de thon” foarte delicios. Promit sa gasesc reteta in viitorul apropiat si sa o pun pe blog.

IMG_4556fb

Acest restaurant a fost deschis de proprietarul brutariei de alaturi, cu frumoasa denumire “Au Pain de mon Grand-Père”. Ei ofera un vast sortiment de paine si este extrem de greu sa te decizi :).

IMG_4571fb

boulangeriefb

Restaurantul si bulangeria le gasiti la adresa 42, rue de Zurich, Strasbourg.

Advertisements

4 Responses to “Un local frumos”

  1. Joujou-Eyes March 22, 2013 at 7:30 am #

    Superb !

  2. Cozaru Diana March 22, 2013 at 10:17 am #

    Foarte frumos, Sorina! Parc-as simti si mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, si ce-as mai manca un capat crocant de bagheta cu niste “rillettes” de ton…

    • gusturi&culori March 22, 2013 at 10:41 am #

      Multumesc, Diana!
      Painea lor este excelenta. Tot acolo am inteles ca “boudin noir” poate fi si delicios, depinde ce condimente folosesti :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: