Pateu de ton sau “Rillettes de thon”

28 Mar

DSC_4105fb

Asa cum am promis, iata si reteta acestei specialitati franceze.  La inceput se facea din carne de porc. Astazi “rillettes” se prepara din carne de iepure, de gaina, de rata si din peste (somon sau ton). “Rillettes de thon” se face extrem de simplu si rapid.

Ingrediente:

  • 1 conserva de ton in apa de 170 – 200 g
  • 2-3 fire de civeta
  • 1/2  ceapa mica
  • 1/2 lingurita de mustar
  • 2-3 linguri de frisca solida
  • sare, piper
  1. Scurgem tonul de lichid si il faramitam cu o furculita.
  2. Taiem marunt ceapa si civeta.
  3. Amestecam tonul cu frisca, ceapa, civeta si mustarul.
  4. Adaugam sare si piper.

Nota: Civeta puteti sa o inlocuiti cu un fir de ceapa verde. Acest pateu puteti sa-l mancati cu o salata sau cu paine.

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

5 Responses to “Pateu de ton sau “Rillettes de thon””

  1. Teobucatar March 28, 2013 at 6:27 pm #

    O poza superba!

  2. Ana March 29, 2013 at 6:46 am #

    Cit de simplu se prepara! Imi place bucataria franceza asa ca am sa prepar neaparat. Dar vad ca in poza mai ai ierburile alea verzi deasupra, de care sunt? Si vinaigeretta verde pe farfuri ce contine?

    • gusturi&culori March 29, 2013 at 7:06 am #

      Frunzele verzi sunt niste frunze pentru salata. Le zice “le pourpier” in franceza si au un gust neutru. Vinegreta verde e supa de spanac :). Ambele componente le-am folosit in dorinta de a reproduce modul in care am fost servita cu aceeasi mancare la restaurant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: