Clafoutis à la rhubarbe

23 May

DSC_5073fb-a Clafoutis este un desert francez originar din regiunea Limousin. De regula aceasta prajitura este facuta cu cirese negre cu tot cu samburi. Astazi sunt multe retete de clafoutis unde ciresele sunt inlocuite cu alte fructe. Indiferent ce fructe veti folosi, desertul iese delicios. O reteta faina de clafoutis cu cirese gasiti la blog epicurian.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g faina
  • 60 g  zahar brun
  • 50 g zahar (pentru rubarba)
  • 600-700 g rubarba
  • 4 oua
  • 40 g de unt
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • unt pentru tapetat tava
  1. Pregatim rubarba ca si in reteta tartei cu rubarba. Curatam tijele, taiem cubulete, presaram cu zahar (50 g) si lasam pentru cateva ore ca sa dea drumul la suc. Apoi scurgem sucul.
  2. Incalzim cuptorul pana la 210°C.
  3. Topim 40 g de unt si lasam sa se raceasca. Il amestecam cu zaharul brun, zaharul vanilat, sarea si ouale. Adaugam faina si migdalele macinate. 
  4. In compozitia obtinuta inglobam laptele.
  5. Tapetam forma de tarta cu unt si faina. Aranjam cubuletele de rubarba si turnam deasupra aluatul lichid.
  6. Coacem primele 10 minute la temperatura de 210°C. Apoi, urmatoarele 20 de minute la temperatura de 180°C.
  7. Lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: