Paste cu somon, spanac si sos cremos

18 Jan

DSC_0343m

Ultima vreme pastele apar mai des in meniul nostru. Pentru a le face mai “sanatoase” le mancam cu mai multe legume. Astazi va prezint niste paste cu somon si spanac. Am servit la paste un sos delicios. E caloric, dar merita sa-l incercati oricum.Ingrediente:

  • 200 g de paste
  • 300 g de spanac congelat (spanac proaspat daca aveti)
  • 1-2 fileuri de somon congelat
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 galbenus de ou
  • sare, piper
  • apa

1. Decongelam spanacul intr-o tigaie cu cateva linguri de apa si apoi il scurgem. Daca folosim spanac proaspat, atunci il spalam, il taiem marunt si il calim in cateva linguri de apa, doar ca sa se inmoaie si il scurgem.

2. Fierbem fileul de somon in apa sarata. De obicei il fierb 8-10 minute. Dupa ce a fiert il taiem bucati mari.

3. Amestecam frisca cu galbenusul, saram si piparam. Punem la foc mediu aceasta compozitie si lasam pe foc pana se ingroasa. Mie mi-a luat vreo 6 minute pana ce a dat in fiert si apoi am fiert sosul 1 minuta. Pentru ca sosul sa se ingroase uniform recomand sa-l amestecati permanent.

4. Fierbem pastele in apa sarata. De obicei le fierb 7 minute, fiindca imi plac pastele al dente.

5. Amestecam pastele cu somonul, spanacul si sosul. Saram daca mai este nevoie.

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: