Biscuiti sarati cu cascaval

31 Jan

DSC_0528fb

Vreau neaparat sa ma impart cu voi cu aceasta reteta. Am gasit-o intr-o comunitate de pe FaceBook, am schimbat proportia ingredientelor nitel si ca rezultat fiica mea are snack-ul ei preferat.  Este o reteta versatila, puteti  varia felurile de cascavaluri folosite si condimentele adaugate.

Ingrediente:

  • 140 g de cascaval ras (poate fi folosit orice fel de cascaval atat timp cat este usor de dat prin razatoare)
  • 100 g de unt
  • 2 lingurite de condimente
  • 200 g de faina
  • 3 linguri de apa rece ca gheata
  • 1 ou

1. Faina, condimentele si untul taiat cubulete se pun intr-un vas. Cu varful degetelor incorporam untul in faina.

2. Adaugam cascavalul ras si amestecam.

3. Batem oul cu apa, doar atat ca sa omogenizam compozitia si adaugam in compozitia faina-cascaval.

4.Framantam rapid aluatul. Daca nu se leaga bine aluatul atunci adugati inca o lingura de apa.

5. Intindem aluatul cu sucitorul si il dam pentru o ora la frigider. Grosimea foii de aluat este de 1cm.

6. Csoatem din frigider aluatul si il taiem cu cutitul in forma de  triunghiuri. Daca dorim putem folosi in acest scop formele de biscuiti. Eu am folosit forma de biscuiti floare.

6. Coacem biscuitii in cuptorul incalzit la 180 de grade 15 minute.

Nota: Am folosit cascaval Gauda 100 g si Parmigiano 40 de g. Cascavalurile le-am dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Condimentele folosite au fost un mix italienesc (reteta o gasiti aici).

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: