Prajitura de ciocolata

10 Jul

prajitura de ciocolata fb

In editia de primavara a Revistei cu GUST a fost publicata reteta acestei minunate prajituri. Este prima reteta franceza pe care am facut-o cand am ajuns in Franta. De atunci au trecut 10 ani, multe retete noi am descoperit dar aceasta prajitura ramane preferata mea. Are un gust pronuntat de ciocolata. Poate fi servita cu crema, fructe sau inghetata.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200g ciocolata neagra (60% cacao)
  • 150g unt
  • 50g faina
  • 120g zahar

prajitura de ciocolata_fb

Modul de preparare:

1. Incalziti cuptorul pana la 175 °C. Tapetati o tava rotunda cu hartie de copt.

2. Topiti ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Apoi lasati sa se raceasca.

3. Bateti ouale cu zaharul pana cand obtineti o spuma pufoasa.

4. Uniti compozitia de oua cu cea de ciocolata.

5. Incorporati faina in compozitia lichida obtinuta.

6. Turnati aluatul in tava pregatita si coaceti 40-45 de minute.

Nota: Cand vreau prajitura sa fie si mai moale o coc doar 35 de minute. Uneori adaug in aluat prune uscate sau nuci. Personal imi place cand o tin un pic la frigider, atunci textura ei devine mai densa si ai impresia ca mananci ciocolata transformata in prajitura.

prajitura de ciocolatafb

Pofta buna cu voie buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: