Muffins cu zucchini (dovlecei)

8 Sep

muffins_zucchini final_gusturisiculori

Va propun astazi o reteta scrisa pentru platforma Alo BEBE. Mi-am dat seama ca nu o am aici pe blog si corectez acest fapt :) Este o reteta usoara, care poate fi realizata de la mic la mare.

Ingrediente:

  • 2  zucchini medii spalati
  • 125 g cascaval (de genul Gouda, Emmental, Cheddar)
  • 275g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 oua
  • 18 cl lapte
  • 85g unt topit

Metoda de preparare:

  1. Taiem capetele zucchinilor. Dam pe razatoarea mare zucchinii si cascavalul. Le amestecam, lasand 3 linguri de cascaval ras pentru infrumusetare.
  2. Amestecam faina cu zaharul praf, sarea, praful de copt, piper si cernem prin sita.

muffins_zucchini1_gusturisiculori

  1. Amestecam compozitia de zucchini-cascaval cu cea de faina.
  2. Intr-un bol omogenizam, fara a bate energic, oul cu laptele si untul topit. Apoi amestecam aceasta compozitie cu cea obtinuta la pasul precedent.
  3. In forma pentru muffinsuri aranjam foile de copt si turnam aluatul obtinut. Infrumusetam fiecare muffin cu un pic de cascaval ras.

muffins_zucchini2_gusturisiculori

  1. Dam la cuptorul incalzit la 180°C pentru 40 de minute.

Nota: Daca folositi dovlecei de culoare deschisa va recomand dupa ce au fost dati pe razatoare sa fie scursi de zeama care o vor lasa.

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: