Quiche cu somon si spanac

11 Nov

quiche somon spanac

Somonul alaturi de spanac fac o combinatie foarte reusita. Ca rezultat, quiche-ul cu aceste doua ingrediente devine regal. Pentru a-l face si mai deosebit inlocuim aluatul clasic cu foietaj. Astfel obtinem o tarta sarata aeriana, care se topeste in gura.

Ingrediente:

  • 230-250g aluat foietaj
  • 2-3 fileuri de somon
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 100ml frisca
  • 100ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri rase de faina
  • 150-250 g spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 1 salota
  • sare si piper

Metoda de preparare:

  1. Decongelam spanacul si il scurgem. Tocam salota si o calim in ulei pana se inmoaie si devine transparenta. Adaugam spanacul, amestecam totul si lasam sa se raceasca.
  2. Fileurile de somon taiem felii subtiri, le saram, le piparam si le stropim cu suc de lamaie.
  3. Batem ouale cu sare, adaugam faina si amestecam bine. Adaugam frisca si laptele, omogenizam compozitia. Incalzim cuptorul la 180°C.
  4. Intindem aluatul si il aranjam in tava (cu 28cm diametru) astfel incat sa “urce” cu 2cm pe peretii tavei. Aranjam spanac si turnam compozitia de oua. Dam la cuptor pentru 10 minute. Aceasta etapa este necesara pentru ca sa se prinda un pic compozitia de oua. Apoi aranjam feliile de somon, care vor ramane deasupra. Si mai coacem tarta inca 25-35  minute pana e gata.

Nota: Salota poate fi inlocuita cu o ceapa mica.

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: