Trufe de ciocolata

9 Dec

GusturisiCulori_trufe

Trufele sunt mici bilute ciocolatoase si pufoase care se topesc in gura. Un cadou rafinat si delicios pentru cei dragi. Usor de preparat si daca implicati membrii familiei in procesul de pregatire o sa va distrati de minune.

Ingrediente:

  • 200g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 25 g unt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50g praf de cacao

Metoda de preparare:

  1. Intr-o cratita incalzim frisca si untul pana se topeste untul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se infuzeze compozitia 10-15 minute.
  2. Intre timp taiem ciocolata bucati mai mici sau o dam pe razatoare.
  3. Dam in fiert compozitia de frisca si adaugam ciocolata. Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena. Punem la frigider pasta obtinuta pana se intareste suficient pentru a modela din ea (in mediu e nevoie de 4-6 ore).
  4. Modelam mici bilute pe care le trecem prin praf de cacao. Pastram trufele la rece.

Nota: Daca dorim putem pune cate o aluna in interiorul trufei. Esenta de rom poate fi inlocuita cu alta esenta sau putem omite acest ingredient. Ciocolata neagra poate fi inlocuita cu ciocolata cu lapte.

GusturisiCulori_ciocolate-1

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: