Pui copt cu miere si mustar

17 Dec

GusturisiCulori_piept de pui_mustar

Reteta acestui pui a fost prezentata in editia de toamna a Revistei cu GUST. Este o reteta superba, se face simplu, carnea se primeste suculenta si gustoasa. O reteta ideala pentru cine delicioase in familie sau cu oaspeti dragi. La acest pui poate fi servita orice garnitura, iar pentru o varianta mai dietetica puteti opta pentru o salata verde sau de cruditati.

Ingrediente:

  •  6 piepturi de pui, fara os, fara piele
  • 2 linguri mustar cu boabe intregi
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 crengute de rozmarin
  • Sare si piper

Metoda de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 200 C.
  2. Intr-un bol amestecam cele doua feluri de mustar cu mierea si cu 2 linguri de ulei.
  3. Tocam ceapa si usturoiul. Incalzim intr-o tigaie cele 2 linguri de ulei ramase si prajim ceapa pâna se inmoaie, cca 5 minute. Adaugam usturoiul si mai calim 1-2 minute.
  4. In tava in care coacem carnea aranjam ceapa si usturoiul prajit, apoi fileurile de pui condimentate cu sare si piper si turnam sosul de mustar obtinut. Crengutele de rozmarin le punem intre fileurile de pui.
  5. Dam tava la cuptor pentru 40-50 minute. Primele 20 de minute tava o acoperim cu folie argintie pe care o inlaturam apoi.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: