Creveti cu sos de vin alb

17 Mar

GusturisiCulori_creveti_sos vin alb

Daca ar fi sa caracterizez aceasta reteta as spune: foarte rapida, mega gustoasa si rafinata. Crevetii sunt mereu deliciosi dar cu acest sos devin deosebit de buni. In sos se pune vin alb care complimenteaza de minune patrunjelul. Sentimentul de prospetime ce-l dau aceste doua ingrediente l-am simtit imediat, a fost ca un val de aer de primavara.  Cred ca acest sos poate fi servit si cu carne (coapta la gratar sau prajita).

Ingrediente:

  • 600g de creveti fierti si decorticati
  • sare si piper

Pentru sos

  • 1 lingura de vin alb sec
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3-5linguri de patrunjel tocat
  • 3 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare:

  1. Saram si piparam crevetii.
  2. Taiem in 4 catelul de usturoi si parfumam uleiul cu el. Pentru aceasta incalzim bine uleiul si inainte de a-l lua de pe foc adaugam usturoiul. Oprim imediat focul. Lasam asa 5-10 minute ca sa se infuzeze. Apoi inlaturam usturoiul din ulei.
  3. Amestecam uleiul parfumat cu restul ingredientelor (vinul, patrunjelul si sucul de lamaie).
  4. Amestecam sosul obtinut cu crevetii si servim.

GusturisiCulori

Pofta buna cu voie buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: