Rulada de curmale cu crema de zmeura

1 Jun

GusturisiCulori_rulada_vegan

O retete a unui desert sanatos si foarte delicios. Umplutura ruladei poate fi facuta din orice fruct de sezon.

Ingrediente:

  • 200g curmale
  • 100g fulgi de ovaz
  • 3 linguri de unt de cocos topit
  • 50g de alune macinate
  • 300g zmeura
  • 2 g de agar-agar
  • 3 linguri de miere sau sirop agave (daca e nevoie de indulcit)
  • 3-5 linguri de apa (daca este nevoie)

Metoda de preparare:

  1. Puneti la hidratat curmalele intr-un vas cu apa pentru 1 ora. Apoi macinati-le pentru a obtine o pasta.
  2. Cu ajutorul robotului macinati fulgii de ovaz si alunele pana devin faina.  Amestecati pasta de curmale cu untul de cocos si cu faina de fulgi de ovaz si alune.
  3. Aranjati compozitia obtinuta pe o folie de plastic, acoperiti cu o alta folie de plastic si intindeti cu sucitorul o foaie de grosimea de 7-10 mm.  Inlaturati folia de plastic ce a fost pusa deasupra. Daca  compozitia obtinuta este prea vascoasa si este greu sa o intindeti, adaugati in ea apa.
  4. Pisati zmeura si puneti-o pe foc. Cand da in fiert opriti-o si adaugaţi agar-agar-ul, amestecaţi. Lasati crema sa se raceasca un pic si daca e nevoie indulciti-o cu miere sau sirop agave.
  5. Turnati crema peste foaia de curmale si rulati. Dati la rece rulada pentru cateva ore inainte de a o servi.

Pofta buna cu voie buna!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: