Biotonomes

24 May

GusturisiCulori_biotonomie1.jpgIn acest weekend, in mai multe orase din Franta, a fost organizat un eveniment pentru a sensibiliza persoanele la consumul lor cotidian ( mai putine deseuri, consumul produselor locale, etc.) . Astazi, cu tot plasticul care a invadat viata noastra zi de zi, cu irosirea produselor, acest subiect este foarte actual. Acest eveniment a fost numit La Journée des Biotonomes. Si la Strasbourg a fost  organizat evenimentul. Intr-un scuar au fost adapostiti mai multi participanti. Am ajuns cam tarziu pe acolo. Insa am reusit sa prind bicicleta vesela care facea un smothie minunat in cazul ca o pedalai cu voie buna, sa gust din painea delicioasa facuta pe maia, cu faina bio, la bulanjeria de dupa colt, sa o cunosc pe producatoarea de sapunuri naturale. Au mai fost si niste ateliere, la care spre regretul meu nu am reusit sa ajung, unde se explica cum sa ne preparam solutiile menajere in conditii de casa, cum sa producem mai putine deseuri, cum sa gatim mancaruri delicioase din produse de sezon.

GusturisiCulori_biotonomie2.jpg

Bicicleta avea pe portbagaj instalat un blender care functiona cum numai era pedalata bicicleta, cred ca ati vazut asa ceva in filme sau documentare, dar poate si in realitate. Eu am vazut pentru prima data asa ceva pe viu. Ce de ingeniosa poate sa fie lumea.

GusturisiCulori_biotonomie5

 

GusturisiCulori_biotonomie6

GusturisiCulori_biotonomie4

Sapunul natural preparat prin metoda la rece, mmmm, pielea mea e si mai catifilata dupa ce-l folosesc. Am ramas incantata de acest produs.

L'esperluète9

Creatoarea sapunurilor marca L’Esperluète, Maud, vorbea cu atata pasiune despre ceea ce face incat nu puteai sa nu zabovesti la standul ei si sa nu o asculti.  Sapunurile aveau o aroma foarte placuta. Pare-mi-se am gasit producatorul local de sapunuri preferat :).GusturisiCulori_biotonomie8.jpg

GusturisiCulori_biotonomie11GusturisiCulori_biotonomie7

Cam asa mi-am petrecut eu o parte din sambata insorita. Sper ca si voi ati avut un sfarsit de saptamana frumos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: