Mousse de ciocolata vegan

21 Jun

GusturisiCulori_mousse_vegan fb

De ceva timp imi doream sa incerc acest ingredient “miraculos” folosit de vegani. Ii zice aquafaba. Este apa care ramane de la fierberea leguminoaselor. Pentru reteta de astazi am folosit apa unei conserve de naut. Secretul reusitei este ca lichidul sa  aiba consistenta pe care are o are albusul crud. Daca fierbeti singuri nautul, atunci merita, dupa ce l-ati strecurat, sa fierbeti apa inca ceva timp, pana se ingroasa lichidul.

Desertul iese extradiodinar: aerian, vaporos, ciocolatos. Unicul neajuns, se mananca foarte rapid :)

Ingredientele:

  • 150ml aquafaba
  • 100-150g ciocolata
  • 20-50g zahar (in dependenta de cat de dulce doriti sa fie)
  • 50ml frisca de cocos

Optional

  • esenta de vanilie sau esenta de rom

Metoda de preparare:

  1. Topim ciocolata pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca.
  2. Cu ajutorul mixerului amestecam aquafaba 5-7 minute, pana se tripleaza volumul si bezeaua devine lucioasa.
  3. Adaugam zaharul si mixam inca 3-5 minute. Bezeaua obtinuta arata asa: GusturisiCulori_mousse_vegan _aquafaba fb
  4. Mixam un pic frisca de cocos. Incorporam in ea ciocolata topita si racorita. La aceasat etapa adaugam esenta.
  5. Incorporam treptat compozitia de ciocolata in bezea.
  6. Aranjam mousse-ul obtinut in recipientele pregatite din timp si lasam sa stea la rece minimum 3 ore.
  7. Infrumusetam si servim.

GusturisiCulori_mousse_vegan2fb

Pofta buna cu voie buna!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: