De ce sa astepti sa sarbatoresti Sf. Valentin seara cand poti sa o faci de dimineata: cu o tartina si un sarut.
In Franta poti fi servit cu un snack foarte gustos: croque-monsieur. Acesta reprezinta o simpla tartina incalzita. Deobicei in interiorul a doua felii de paine se pune o felie de cascaval si o felie de sunca. Apoi, se lasa intr-o tigaie, la foc mic, pana se topeste cascavalul. Uneori, croque-monsieur servit cu o salata, alcatuieste un pranz sau o cina delicioasa. In familia noastra mancam asa tartine doar dimineata.
Ingrediente (pentru 4 tartine):
- 2-3 linguri de sos rosu( ketchup)
- 8 felii de paine
- 4 felii de sunca
- 4 felii de cascaval
- 1 lingura de unt( teperatura camerei)
Taiem painea in forma de inima. Ungem fiecare felie cu sos rosu. Aranjam sunca si cascavalul care sunt taiate si ele in forma de inima. Asamblam totul. Ungem lejer pe ambele parti tartinele cu unt si le punem in tigaie la foc mic pentru 5-6 minute( 3 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta). Servim cu dragoste :).
Pofta buna cu voie buna!
One Response to “O tartina si un sarut”